Hi lieve Foodlovers!
Vandaag gaan we voor vis.
Dit is een rijk & romig visgerecht, super easy om te maken, en met een saus waarin je wilt verdrinken zo lekker!
Enjoy!


Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 15 tot 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
15 tot 20minuten |
- 4 zalmfilets zonder vel
- zout / peper
- olijfolie
- 1 ui fijngesnipperd
- 4 tenen knoflook geperst
- 75 ml witte droge wijn
- 400 ml slagroom
- 1 bakje zongedroogde tomaatjes zonder olie
- 200 g spinazie gewassen
- 100 g parmezaanse kaas geraspt
- 1/2 bosje verse peterselie fijngehakt
Ingredients
|
- Bestrooi de zalm aan beide kanten met peper en zout
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag met wat olijfolie en bak hierin de zalm voor 2 minuten per kant, haal ze uit de pan en houd apart voor later.
- In dezelfde pan bak je de ui glazig, voeg knoflook en tomaatjes toe en bak nog voor 1 minuut mee, blus af met de witte wijn en laat dit tot de helft inkoken op laag vuur.
- Voeg al roerend de slagroom toe, breng opnieuw aan de kook, voeg de, spinazie toe en laat dit langzaam slinken in de saus.
- Tot slot roer je de kaas door de saus en breng je het geheel op smaak met peper en zout.
- Leg de stukken zalm bovenop de saus en laat alles nog met de deksel op de pan nog circa 5 minuten mee warmen.
- Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie.
- (TIP, gebruik bouillon i.p.v. wijn als je geen liefhebber bent).
- Enjoy!
No Comments