HOOFDGERECHT SOEPEN

Zuurkoolsoep met appel en tijm

By the Grape Velp stuurde ons een paar prachtige wijnen om een gerecht bij te bedenken. Voor mij een leuke uitdaging om aan de slag te gaan met potten, pannen, smaak en wijn. Daarom maakte ik deze zuurkoolsoep met appel en tijm. deze past heerlijk bij een heerlijke Franse Riesling Les Éléments.

We hebben erg genoten van deze wijn spijs combinatie.

Zuurkoolsoep met Appel en tijm
Zuurkoolsoep met Appel en tijm
zuurkoolsoep met appel en tijm

Zuurkoolsoep met Appel en tijm

fotografie Sander Damen | www.creativephoto.nl 
Zuurkoolsoep met appel en tijm
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de zuurkool in een vergiet af met koud water. Knijp er zo veel mogelijk water uit.
  2. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, mosterdzaad, kummel zaad, kerriepoeder, wortel en knoflook even aan. Voeg de zuurkool toe en laat 5 min bakken.
  3. Verdeel de pancetta, appel, tijm en laurier over de zuurkool. Giet de bouillon erbij. Leg een deksel op de pan en laat de soep 20 min zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de soep in ovenbestendige soepkommen. Leg op alle kommen een plak bladerdeeg en druk de randen goed aan en bestrijk de plakken bladerdeeg met de eidooier en bestrooi ze licht met zout en peper en evt. nog wat kummel zaad.
    Zet de kommen op 175˚C in het midden van de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

    Ook lekker met een flinke schep creme fraiche! Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.