Om alvast in de vakantie stemming te komen van, La Dolce Vita in Italië bakte ik zelf deze Biscotti (ook wel cantuccini) koekjes.
Ze zijn lekker, knapperig, Italiaans, makkelijk, zoet en ideaal om mee te dippen.
Biscotti of Cantuccini; de beroemde Italiaanse amandelkoekjes die ook wel bekend zijn als biscottini di Prato. Biscotti betekend dubbel gebakken en Prato is de stad waar ze in 1858 bedacht werden. En dat ini zeg je alleen als ze wat klein uitvallen. Het koekje wordt van oorsprong gegeten door ze vooraf in een glas Vin Santo (een Toscaanse dessertwijn) te dopen. Ze zijn in een trommel redelijk lang houdbaar dus we maakte er meteen wat meer.
Op mijn blog vandaag vind je het recept van de choco/variant.
Enjoy!
- 100 g boter
- 80 g kristalsuiker
- 1 mespuntje zout
- 1 ei
- 65 g cacao
- 50 g blanke amandelen of macadamia's zonder zout
- 2 tl kaneelpoeder
- 150 g zelfrijzend bakpoeder
Ingrediënten
|
- Klop in een kom met de handmixer boter, suiker en zout licht en romig.
Voeg ei toe en klopt tot het is opgenomen.
Roer cacao, de gehakte noten en kaneel door het beslag.
Meng er zelfrijzend bakmeel door tot er een stevig deeg ontstaat.
Vorm een lange rol van het deeg en laat afgedekt circa 1 uur in de koelkast opstijven.
Verwarmoven voor op 175C.
Snij deegrol in plakken van een 1/2 cm dik, leg opeen bakplaat met bakpapier.
Bak de koekjes in de oven in15-20 minuten lichtbruin en krokant.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Enjoy!
No Comments