Hi foodlovers!
Wil jij net als ik ook een healthy pizza maken met een bodem van bloemkool? Dan is dit hét recept voor jou! De korst is heerlijk krokant en ook nog eens koolhydraatarm.
Sander en ik zijn pizza fans, en deze gezonde variant gaan we zeker vaker maken, heerlijk!
Volg het recept en bekijk de foto’s want ook jij kan deze pizza maken.
Enjoy
Ingrediënten
- Voor de pizzabodem
- 1 bloemkool reraspt
- 1 ei gekutst
- 100 g Verse Geitenkaas
- 2 el Maismeel (polenta)
- 2 el olijfolie
- keukenmachine
- bakpapier
- Voor de topping
- 4 el Tomatensaus naar keuze bv. pastasuas van Heinz
- 1 flinke hand plakjes Champinons
- 10 plakjes chorizo worst
- 1 bol mozzarella
- 1/2 rode ui in dunne ringetjes gesneden
- TIP, Heb je geen keukenmachine, geen nood, want bloemkoolrijst is kant en klaar verkrijgbaar bij de Albert heijn
Ingrediënten
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de bloemkool en dep droog. Rasp de bloemkool, tot een soort grove rijst. Gebruik hiervoor het liefst een keukenmachine. Kook de bloemkool in weinig water met wat zout in 4 minuten beetgaar. Laat het in een zeef goed uitlekken. Verpak de bloemrijst daarna in een schone theedoek, draai dicht tot een bal en wring het vocht eruit (zie foto’s).
- Meng de geraspte bloemkool in een kom samen met het geklutste ei, de verse geitenkaas, en maak op smaak peper & zout. Kneed met je handen tot een samenhangende deegbal. Rol het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier, tot een cirkel in de vorm van een pizzabodem. (1/2 cm)
- Kwast de bovenzijde van de pizzabodem in met olijfolie.
- Bak de pizzabodem in 25-35 minuten droog en goudbruin.
- Haal de bodem uit de oven, verdeel de ingrediënten van de topping over de pizza bodem, en bak de pizza in de oven nog eens voor 5 a 7 minuten totdat de kaas gesmolten is.
- Garneer de pizza met rucola en serveer direct.
- Enjoy!
2 Comments
Marije van Veldhuijsen
20 mei 2018 at 20:01Ziet er lekker uit. Weet je ook een alternatief voor de geitenkaas? Dat vinden ze hier namelijk niet zo lekker.
Foodblabla
20 mei 2018 at 21:57Misschien is monchou (roomkaas) een optie succes!😉