Hi foodlovers!
Wil jij net als ik ook een healthy pizza maken met een bodem van bloemkool? Dan is dit hét recept voor jou! De korst is heerlijk krokant en ook nog eens koolhydraatarm.
Sander en ik zijn pizza fans, en deze gezonde variant gaan we zeker vaker maken, heerlijk!
Volg het recept en bekijk de foto’s want ook jij kan deze pizza maken.
Enjoy
- Voor de pizzabodem
- 1 bloemkool reraspt
- 1 ei gekutst
- 100 g Verse Geitenkaas
- 2 el Maismeel (polenta)
- 2 el olijfolie
- keukenmachine
- bakpapier
- Voor de topping
- 4 el Tomatensaus naar keuze bv. pastasuas van Heinz
- 1 flinke hand plakjes Champinons
- 10 plakjes chorizo worst
- 1 bol mozzarella
- 1/2 rode ui in dunne ringetjes gesneden
- TIP, Heb je geen keukenmachine, geen nood, want bloemkoolrijst is kant en klaar verkrijgbaar bij de Albert heijn
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de bloemkool en dep droog. Rasp de bloemkool, tot een soort grove rijst. Gebruik hiervoor het liefst een keukenmachine. Kook de bloemkool in weinig water met wat zout in 4 minuten beetgaar. Laat het in een zeef goed uitlekken. Verpak de bloemrijst daarna in een schone theedoek, draai dicht tot een bal en wring het vocht eruit (zie foto’s).
- Meng de geraspte bloemkool in een kom samen met het geklutste ei, polenta, de verse geitenkaas, en maak op smaak peper & zout. Kneed met je handen tot een samenhangende deegbal. Rol het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier, tot een cirkel in de vorm van een pizzabodem. (1/2 cm)
- Kwast de bovenzijde van de pizzabodem in met olijfolie.
- Bak de pizzabodem in 25-35 minuten droog en goudbruin.
- Haal de bodem uit de oven, verdeel de ingrediënten van de topping over de pizza bodem, en bak de pizza in de oven nog eens voor 5 à 7 minuten totdat de kaas gesmolten is.
- Garneer de pizza met rucola en serveer direct.
- Enjoy!
6 Comments
Marije van Veldhuijsen
20 mei 2018 at 20:01Ziet er lekker uit. Weet je ook een alternatief voor de geitenkaas? Dat vinden ze hier namelijk niet zo lekker.
Foodblabla
20 mei 2018 at 21:57Misschien is monchou (roomkaas) een optie succes!😉
Marga
25 februari 2020 at 13:065 minuten in een open schaal de bloemkoolrijst in magnetron op 1000 en het is ok, je hoeft hem niet te koken en niet in een handdoek te doen. Werkt sneller
Jacqueline Sluijter
5 maart 2020 at 11:19hi Marga,
Dank je wel voor de tip. Helaas hebben wij geen magnetron thuis, vandaar :).
Groetjes,
Jacq
Rianne
20 juni 2020 at 15:19Hoi,
Ik heb een paar vragen over de bodem. Ik zie bij de benodigdheden maïsmeel staan maar zie dit niet terug in de bereiding. Ik neem aan dat het bij de bloemkool en ei moet? En moet de bodem krokant worden of blijft die zacht?
Jacqueline Sluijter
20 juni 2020 at 16:12Hi Rianne,
Dank je wel voor je bericht. Klopt helemaal, de maismeel moet bij de bloemkool en het ei. De bodem wordt niet super crunchy maar wel stevig. Succes met het bereiden en ik zal het gelijk even aanpassen in het recept.
Groetjes en fijn weekend.
Jacq